SHOPPINGBAG 0
Instagram

Överfallsskydd.se - Bara det bästa överfallsskyddet!

Fri frakt Fri Klarna-betalning 1 dags leveranstid
Snögubbe-emoji Julgran-emoji Present-emoji Julen närmar sig - köp klappar på Överfallsskydd.se! Present-emoji Julgran-emoji Snögubbe-emoji
Beställ inom för leverans i morgon Emoji with a yellow truck
Beställ innan söndag kl. 16 för leverans på måndag Emoji with a yellow truck

Info


Välkommen till Överfallsskydd.se - vi har bara det bästa överfallsskyddet! Nedan kan du läsa om våra väl utvalda försvarssprayer och överfallslarm, samt vår returpolicy och våra allmänna villkor.


Våra försvarssprayer

Våra överfallslarm

Returpolicy

Allmänna villkor
Våra försvarssprayer


Den typ av sprayer som polisen bär är inte lagliga för privatpersoner i Sverige. Detta regleras i vapenlagen (se 1 kap, 3§, e). De Sabre-försvarssprayer som vi säljer här på Överfallsskydd.se har ett innehåll anpassat för att vara lagligt för privatpersoner i Sverige. Det är avgörande att du väljer en spray som är av hög kvalitet, så att du i en krissituation vet att den fungerar och hur du ska använda den. Välj en försvarsspray som:
 • Tillfälligt förblindar angriparen.
 • Färgar angriparen med stark UV-färg och stark vanlig färg. Polisen har speciella ficklampor för att kunna se UV-färgen på avstånd i mörker.
 • Har en samlad stråle som skjuts ut med mycket högt tryck och därmed ger en slageffekt när den träffar angriparens ansikte
 • Är mycket lätthanterlig i en krissituation
 • Saknar bältesclips eller som har ett bältesclips som du kan ta loss. De flesta har sprayen i fickan eller väskan, och risken är att du i en pressad situation antingen fastnar med clipset i någonting annat i fickan/väskan, eller att clipset gör att du inte får ett tillräckligt bra grepp om sprayen och därför får svårare att sikta (eller i värsta fall tappar sprayen).
Alla försvarssprayer som vi säljer här på Överfallsskydd.se uppfyller ovanstående kriterier. Vi erbjuder bara de allra bästa lagliga försvarssprayerna - de som tillverkas av svenska Plegium och amerikanska Sabre.

Produkterna från svenska Plegium är marknadens överlägset bästa produkter för skydd mot överfall. De kombinerar försvarsspraeny med flera andra funktioner: koppling till mobilen för automatiska nöd-SMS och -telefonsamtal, siren för uppmärksamhet och LED-lampor för sikte i mörker.

Amerikanska Sabre grundades 1975 och är världens största tillverkare av försvarssprayer. De levererar spray till polismakterna i bl.a. följande länder: USA, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Schweiz, Belgien, Tjeckien, Israel, Hongkong, Australien och Nya Zeeland.

Vi erbjuder Sabres försvarsspray "Defence I.D. PLUS", i två olika storlekar - pocket size och pro size.

Till toppen ↑

Våra överfallslarm


Syftet med ett  överfallslarm är att:
 • Skrämma och förvirra angriparen
 • Påkalla uppmärksamhet från omgivningen, så att det blir omöjligt för angriparen att fortsätta angreppet
Överfallslarm är mycket effektiva som skydd mot överfall, ifall de är utformade på rätt sätt. De måste:
 • Avge ett mycket kraftigt larm
 • Vara lätta att hantera i en krissituation
 • Aktiveras genom att en sprint dras ut (detta är viktigt eftersom angriparen då inte kan stänga av larmet och det spelar heller ingen roll om du tappar det - det fortsätter att larma ändå)
Alla de larm som vi erbjuder uppfyller ovanstående kriterier. Larmen från brittiska Minder har dessutom officiellt rekommenderats av brittisk polis.

Den brittiska polisens officiella organisation för utvärdering av säkerhetsprodukter heter Secured By Design. Organisationen har belönat de två överfallslarm från Minder som vi säljer här på Överfallsskydd.se med sin rekommendation. Inga andra överfallslarm har denna ackreditering. Du kan se ackrediteringarna här (det ovala larmet heter MKT001-S och det rektangulära heter TOR 001).

Till toppen ↑


Returpolicy


Vår returpolicy kortfattat (du kan läsa fullständiga returvillkor nedan i våra Allmänna villkor):
 • Du har rätt att ångra dig inom 30 dagar från det att du tagit emot dina varor
 • Om du ändrar dig, eller om produkten du mottagit inte lever upp till dina förväntningar - var vänlig kontakta oss innan du returnerar varan
 • Om vi inte kommit överens om något annat så står du för returfraktkostnaden
 • Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@overfallsskydd.se eller 08 - 55 92 55 10
Instruktioner för att returnera varor:

Om du vill returnera en vara, maila oss ditt namn, din adress, ordernumret samt vilka varor som returen gäller. Skicka varorna som ska returneras inom 14 dagar från det att du kontaktat oss. Du ansvarar för eventuell skada på varorna orsakad av frakten - därför rekommenderar vi att du skickar produkterna väl förpackade. Varorna skall anlända till oss i gott skick (så gott skick att vi kan sälja dom till någon annan) och i sin ursprungliga oskadade förpackning. Skicka oss gärna ett spårningsnummer för returen. Om vi inte kommit överens om något annat så kommer återbetalningen att ske med samma betalningsmetod som du gjorde köpet. Om produkten eller förpackningen är i ett skick som gör att vi bedömer att vi inte kan sälja den på nytt förbehåller vi oss rätten att dra av värdeminskningen från återbetalningssumman.

Till toppen ↑


Allmänna villkor


Nedan finner du de villkor som gäller för ditt köp; de förklarar vilka rättigheter och skyldigheter du har. Skulle du ha några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@overfallsskydd.se, så förklarar vi hur allting fungerar. Det som förklaras härnedan är: Vem du handlar från, hur du lägger en order, priser, frakt och leverans , ångerrätt samt garantier. Vi finns här för att göra dig så nöjd som möjligt!

Allmänt


Dessa allmänna villkor (de "Allmänna villkoren") gäller när du ("Kunden" eller "du") lägger en order från Överfallsskydd Sverige AB, med organisationsnummer 559047-8763 ("Företaget", "oss" eller "vi") på Överfallsskydd.se, ("Webbplatsen").

Genom att acceptera de Allmänna villkoren bekräftar du att du är minst 18 år gammal eller att du har din förmyndares tillstånd och att du uppfyller de Allmänna villkoren. Du bekräftar även att du har läst informationen om hantering av personuppgifter och cookies och godkänner användningen av sådan data i enlighet med Tictails integritetspolicy.

Vi säljer våra produkter till flera länder och jurisdiktioner och dessa Allmänna villkor är framtagna för att vara globala. Beroende på var du bor kan dock tvingande lagstiftning gälla. Vi respekterar tillämpbara lagar och inget i dessa Allmänna villkor ska uppfattas som en begränsning av dina lagstadgade rättigheter, om sådana lagar ger dig större rättigheter än vad som anges här.

Genom att acceptera dessa Allmänna villkor förstår och accepterar du att alla ordrar, köp och transaktioner görs exklusivt mellan Företaget och Kunden, och att Tictail AB, Tictail Inc – i egenskap av leverantör av e-handelsplattform – inte tar något ansvar för innehåll, interaktioner eller transaktioner gjorda på Överfallsskydd.se.

Hantering av personuppgifter


Vi hanterar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning och Tictails integritetspolicy.

Ordrar m.m.


När du tar emot en orderbekräftelse från oss betyder det att din order har accepterats och att du ingår ett köpavtal. Vi rekommenderar dig att spara orderbekräftelsen för eventuell framtida kontakt med oss. Vi kan neka en order av olika anledningar, exempelvis om du lämnar felaktiga personuppgifter och/eller dras med skulder sedan tidigare.

Du kan ångra din order till dess att vi har bekräftat den. Vi kommer sedan att återbetala eventuella utgifter som du, ditt konto- eller kreditkortsföretag har utfärdat för ordern.

Vi kan annullera en order om de beställda produkterna är slutsålda. Vi kommer sedan att återbetala eventuella utgifter och meddela dig om likvärda produkter om sådana finns tillgängliga.

Alla beställda produkter förblir vår egendom till dess att vi har mottagit fullständig betalning för dem.

Kundinformation m.m.


Du ansvarar för att de personuppgifter du lämnar till oss är korrekta och fullständiga.

Du ansvarar för alla köp som görs med dina personuppgifter. Se till att du håller dina personuppgifter hemliga och att ingen annan kommer åt dem utan ditt tillstånd. Meddela oss om du misstänker att någon har fått tag på dina personuppgifter utan ditt tillstånd.

Priser, avgifter m.m.


De priser som finns angivna på Webbplatsen gäller för ordrar som har lagts på Webbplatsen. Alla priser gäller den valuta som anges på webbplatsen och innefattar moms där det anges (beroende på var du bor kanske moms inte gäller ditt köp). Om inget annat anges på Webbplatsen ingår inte betalnings- eller fraktkostnader och dessa redovisas separat. Tänk på att lokala avgifter (så som valutaväxlingsavgifter, kredit- eller kontokortsavgifter, moms, tullavgifter m.m.) kan tillkomma beroende på var du bor och din lokala lagstiftning. Du ansvarar för sådana avgifter och kan inte få dem betalda av oss.

Specialerbjudanden


Vid vissa tillfällen kan vi, för vissa produkter, erbjuda bättre villkor än de som anges i de Allmänna villkoren, exempelvis vad gäller förlängd ångerrätt eller kostnadsfria returer. Sådana bättre villkor gäller endast under en begränsad tid, till dess att de specifika produkterna sålt slut, och kan annulleras av oss när som helst, och i så fall gäller dessa Allmänna villkor utan ändringar.

Frakt och leverans


Produkter som finns i lager levereras vanligtvis inom det antal arbetsdagar som visas på Webbplatsen. Den uppskattade leveranstiden för en order anges i orderbekräftelsen. Vid händelse av förseningar informerar vi dig och fortsätter att övervaka ordern. Du kan annullera ordern om leveransen försenas i mer än 30 dagar och förseningen inte har uppstått på grund av dig.

Beroende på fraktmetoden kan du behöva hämta ordern från ett specifikt utlämningsställe. Du måste göra det inom tiden som anges på leveransavin. Om du inte hämtar ordern i tid kan en förseningsavgift tas ut från dig och ordern kan skickas tillbaka till oss på din bekostnad. Vi kan även annullera ordern om du inte hämtar den i tid.

Ångerrätt


Du har rätt att ångra din order genom att skicka ett meddelande till oss inom 30 dagar från det att du tog emot dina produkter. Skriv ditt namn, din adress, ditt ordernummer och en lista över de produkter som du vill returnera i ångermeddelandet. Därefter måste du omedelbart och senast inom 14 dagar från det att du skickade ångermeddelandet returnera produkterna till oss på egen bekostnad. Du ansvarar för skicket på produkterna under leveransen tillbaka till oss  därför rekommenderar vi dig att skicka dem väl paketerade, i gott skick och i den ursprungliga lådan och/eller förpackningen.

När du ångrar en order återbetalar vi det pris som du har betalat för produkterna du returnerar, inklusive fraktkostnader för standardleverans till dig (d.v.s. den billigaste fraktmetoden; du får ingen återbetalning för extra utgifter om du valde expressleverans eller liknande). Av den summa som återbetalas kan vi dock dra pengar för produkternas värdesnedsättning om sådan har uppstått på grund av att din hantering varit för slitsam i förhållande till vad som krävs för att avgöra produkternas funktion eller karaktäristiska drag. Vidare ersätts bara fraktkostnader om de returnerade produkterna utgör en hel order, alltså återbetalas de inte om du bara returnerar delar av en order. Vi utfärdar genomför återbetalningen så fort som möjligt och inom 14 dagar från det att vi mottagit ditt ångermeddelande. Vi kommer dock att hålla på återbetalningen till dess att vi har tagit emot de returnerade produkterna eller bevis på att de har skickats till oss (i form av ett leveranscertifikat). Återbetalningen betalas ut med samma betalningsmetod som du använde för att betala de returnerade produkterna, om vi inte kommit överens om något annat.

Vissa av våra produkter kan omfattas av garantier. Information om sådana garantier lämnas på Webbplatsen eller i dessa Allmänna villkor. Orderbekräftelsen är ett garantibevis. Våra garantier omfattar endast tillverkningsfel och därmed inga fel som uppstått i samband med individuella ändringar av produkternas funktion eller utseende efter ombyggnad, uppgradering eller annan konfigurering.

Du kan, inom 2 år (eller annan lagstadgad längre tidsperiod) efter det att du tagit emot produkterna, lämna klagomål på produkter som är defekta enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Du måste då skicka ett klagomål till oss med ditt namn, din adress, ditt ordernummer och en lista över de produkter som klagomålet omfattar. Du måste lämna in ditt klagomål så fort som möjligt efter att defekten har upptäckts. Alla klagomål som lämnas inom två månader från det att defekten upptäcks räknas som lämnade i god tid.

Vi återbetalar dig för de defekta produkterna i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning och ansvarar för kostnader som uppstår i samband med att produkterna skickas tillbaka till oss. Det är vårt mål att utfärda sådana betalningar inom 30 dagar från det att vi mottagit klagomålet och fastställt att en återbetalning ska göras. Det är även vår strävan att följa de riktlinjer för defekta produkter som fastställts av relevanta nationella konsumentskyddsmyndigheter. Återbetalningen betalas ut med samma betalningsmetod som du använde för att betala de defekta produkterna, om vi inte kommit överens om någonting annat.

Ansvarsbegränsning


Såvida lokal lagstiftning inte anger något annat är vårt ansvar begränsat till direkta skador och under inga omständigheter ska vi hållas ansvariga för indirekta skador, så som inkomstbortfall eller dylikt.

Intellektuella egendomsrättigheter


Webbplatsen och allt dess innehåll ägs av oss och våra licensgivare och den skyddas av intellektuell egendoms- och marknadsföringslagstiftning. Detta innebär att varumärken, företagsnamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout och information om produkter, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från oss.

Friskrivning


Vi reserverar oss för fel i bild och typografi på Webbplatsen, så som fel i produktbeskrivningar, tekniska angivelser, felaktiga priser eller inkorrekt information gällande en produkts lagerstatus. Vi har rätten av korrigera uppenbara fel och kan när som helst ändra eller uppdatera information på Webbplatsen.

Bilder på Webbplatsen är endast illustrativa och är ingen garanterad exakt representation av deras verkliga utseende.

Ändringar av de Allmänna villkoren


Vi kan ändra dessa Allmänna villkor när som helst. Vi applicerar sedan de ändrade Allmänna villkoren på Webbplatsen och de träder i kraft när du accepterar dem (i samband med att du lägger en ny order via Webbplatsen eller när du besöker Webbplatsen).

Lagval och tvistlösning


Vid händelse av tvist eftersträvar vi att följa beslut från relevanta nationella konsumentskyddsmyndigheter.

Tvister gällande tolkning eller tillämpning av dessa Allmänna villkor ska styras och tolkas i enlighet med den lagstiftning som gäller i det land eller den region som vi bedriver våra affärer från, och ska icke-exklusivt bedömas av domstol där vi har vårt säte. "Icke-exklusivt bedömas" betyder att du kan väcka ett mål mot oss inom en annan jurisdiktion, om det inom den nationella lagstiftningen finns en sådan rättighet.

Det var allt! Vi hoppas att du är nöjd med ditt köp!

Till toppen ↑
99 SEK vid köp av två eller fler! 99 SEK vid köp av två eller fler!